Gouda bij kunstlicht  2005

Copyright © 2004 Digitalefotosite Cor en Joke

Menu
 

  

           

 

 

 

 

 
 

Tijdens Gouda bij Kunstlicht 2005 ziet het Stadhuis er weer kleurrijk uit. De Franse kunstenaar Patrice Warrener voorziet de voorzijde van een uitgebreid en vernieuwd lichtschouwspel dat om de 10 minuten veranderd van kleur, zoals op de foto's hieronder is te zien. Zoals Christo wereldberoemd werd met het inpakken van gebouwen, zo doet Patrice Warrener dat met licht.

 
 

 
 

 

 
 

 
     
   
     
   
     
 

 
 

 

 
     
     
 

 
 

 

 
     
     
 

 
 

 

 
 

KERSTBOOM VOOR KONGSBERG

Een uniek kunstlichtobject in de Fluwelensingel. Daar stond een bijzondere glazen kerstboom, die bestaat uit meer dan 2.000 glaspegels. Aangelicht door speciale lampen vormt de weerspiegeling van dit glas in het water een magisch schouwspel.

De boom is bedoeld als cadeau voor de zustergemeente Kongsberg in het kader van de 50e Kaarsjesavond. Het is de bedoeling dat de glazen kerstboom volgend jaar in Kongsberg schittert.

Voor de realisatie van het concept werkte Boven 7e verdieping samen met glas-op-glas-kunstenaar Vincent van Leeuwen, Metalurgia Sousa en Van Dijken Glas.

Een team van vrijwilligers heeft vervolgens in ongeveer 750 uur de glaspegels geslepen en gehard. De kerstboom is gemaakt van restglas dat overblijft bij het produceren van deuren, tafels, gevels of puien. Als glazen naalden krijgen deze resten een tweede leven.

Met een lengte van bijna 10 en doorsnee van 3 meter is de glazen kerstboom de grootste die in Nederland is geproduceerd.

De pegels variŽren in lengte tussen de 20 en 140 cm en hangen aan een speciale ijzeren constructie. De piek bestaat uit speciaal bewerkte glaspegels, die op een bijzondere manier het licht weerkaatsen.

Boven de 7e verdieping

De productie van de glazen kerstboom is een idee van Boven de 7e verdieping en is een van de lichtkunstwerken tijdens Gouda bij Kunstlicht. De stichting organiseert allerlei kunstzinnige projecten in Gouda en omgeving, die net even anders dan anders zijn. Zo konden bezoekers op een strobaal of plaid afgelopen zomer genieten van Film in de Polder. Dit filmfestival in het weiland trok bijna 1.000 bezoekers. In 2004 bracht ze 9 voorstellingen van de muziektheatervoorstelling KUS op de planken. Boven de 7e verdieping sluit 2005 af met een nieuw project: Kerstboom voor Kongsberg.

Voor een foto-impressie en de voorbereiding ga dan naar de volgende link

                                               Boven de 7e verdieping                                                         

 
     
     
     
 

 
 

 

 
     
     
 

 
 

 

 
     
     
 

 
 

 

 
     
     
 

 
     
     
     
 

 
 

  Web-site Stad Gouda       

 
 Menu Top